Türk Edebiyatı bağrında tam bir hazine barındırmaktadır. Her yaş grubu için çok farklı içerik ve konuları okuyucularının ufkuna derinlik katmaktadır. Okurken ana kahraman yerine kendisini koyan okuyucu adeta maceradan maceraya …
Ömer Toraman

Ömer Toraman
Yazar, editör, dijital pazarlamacı, girişimci, hayat boyu öğrenci biraz da baytar :) Simeranyada oluşumunun da öncüsü...
Yunus Emre’nin insanın gönlüne bakan, gönlüne akan, gönlünü okşayan bir yanı var. Bu öyle güçlü bir hâl ki üzerinden yüzyıllar geçti ama o günün insanlarını -yani atalarımızı- etkilediği kadar bizi …
Türk edebiyatı, bizden olması bir yana son derece özgün roman karakterleriyle öne çıkmaktadır. Okuyucuların hafızasında yer eden bu karakterler, kimi zaman trajik hikâyeleriyle hüzünlendirmiş, kimi zaman da kahramanlıklarıyla ilham vermiştir. …
Sanat ve felsefe, tarih boyunca birbirini besleyen iki disiplin olmuştur. Düşünceler, soyut kavramlar ve insanlığın en derin sorguları, bazen kelimeler yerine renkler ve formlarla ifade edilmiştir. Bu nedenle, felsefi tablolar, …
Türk polisiye edebiyatı, zengin tarihiyle dikkat çeken ve her dönemde farklı yazarların özgün eserleriyle gelişimini sürdüren bir türdür. Bu yazıda, hem Türk edebiyatında polisiye roman türünün doğuşuna hem de bu …
Kitap okumanın pek çok yönden insana faydalarını biliyoruz. Bunlardan en önemlileri şüphesiz ki insanın ufkunu genişletmesi, zihnini doğru şekilde çalıştırması hatta beyin sağlığıyla ruh sağlığına bile iyi gelmesidir. Tüm bunlara …
Yayınlandıktan hemen sonraki gün Gassal dizisinin ilk sezonunu yani ilk 10 bölümü izleyip hemen üzerine yazmıştım. Gassal dizisi yorumumu diziyi izlemeyenlerin de okuyabileceği bir şekilde içeriğe dair detay vermeden yazdım. …
Tabii orijinal dizisi Gassal, Ölünce Beni Kim Yıkayacak sloganıyla gündeme afili bir giriş yaptı. Tabii orijinal yapımları zaten takip ediyorum. Selçuk Aydemir’i yönetmen olarak, Ahmet Kural’ı da başrol olarak görünce …
Temel iki soru bağlamında Türkçeyi, Türkçenin önemini net bir şekilde anlamamız gerekiyor. Bu iki sorunun ilki; Bir topluluk nasıl millet olur sorusu. Bir topluluğun millet bilinci oluşturabilmesi, bir çatı altında …
Yaşadığı dönemde daha çok matematik ile astronomi alanındaki çalışmaları ile öne çıkan Ömer Hayyam, bugün en çok şair yönüyle biliniyor. Özellikle Ömer Hayyam’ın şarap şiiri ülkemizde karşılık buluyor. Fakat gerçek …